12 Şubat 2014 Çarşamba

TEDAVi SÜRECi / SONRASI EKLEM AĞRILARI iÇiN ISIRGANOTU ÇAYI





Isırganotunun eklem ağrılarını azaltıcı özelliği üzerine elde edilen yeni kanıtlar umut verici derecede artmaktadır. Enflamatuar sitokinleri düşürücü özellikte aktif içeriğe sahip olan ısırganotu TNF-α ve IL-1B gibi sitokinlerin hücreler arası mesajlaşmasının ve bağışıklık sistemi tepkisi olarak enflamasyona neden olmasının baskılanmasına destek olmaktadır. Ödem ve ağrının oluştuğu eklemleri örten sinovyal dokuya odaklı olarak TNF-α ve IL-1B yi aktive eden protein ısırganotu ile bir ölçüde engellenebilmektedir.

Isırganotundan etkili ve basit bir şekilde faydalanmak için çayını deneyebilirsiniz. Tazesini bulabilirseniz yaklaşık 3gr, kolaylıkla bulabileceğiniz kuru ısırganotundan ise 1 çay kaşığı kadarını bir fincan su içerisinde demlerken ısıttığınız suyu tam kaynatmadan kullanmanız ve demlenmesi için 5 – 10 dakika arası beklemeniz en faydalı sonucu verecektir. Isırganotunun tadını hafifletmek isterseniz tatlandırıcı olarak tarçın kullanmanız enflamasyon için de ek bir destek olacaktır.

Bildiğiniz gibi bitkisel çaylar kesinlikle tedavi amaçlı değildir, ilaçlarınızın yerine kullanılamaz ve sadece keyifli bir destek olarak düşünülmelidir. Tüm eklem ağrılarınız konusunda gecikmeden doktorunuzla görüşmeniz ve kullanmayı düşündüğünüz bitkisel çayların tedaviniz ile etkileşimi olup olmadığını öğrenmeniz önemli ve gereklidir. 
 
Zindelikler Dileriz…  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.